2 thoughts on “Ressenya (EE)

 • Hola Aina,

  ¿Hi ha alguna diferencia entre l’estructura d’una ressenya i la d’un article a una revista digital o una entrada a una página web o un blog?

  Gràcies pel teu treball

  • Hola, Miquel,

   Ressenya, article en paper, article en revista digital i entrada de blog són gèneres textuals diferents, amb trets pareguts i trets que els diferencien. A més, una ressenya pot estar escrita en un mitjà en paper o en un mitjà digital, així com un article d’opinió, o bé un article de divulgació científica o fins i tot un article d’investigació. Per tant, en això hi ha solapaments. Per saber l’estructura que tenen aquests motlles genèrics, que no ens la inventem els professors de valencià sinó que es troba en aquests tipus de textos reals dels mitjans de comunicació, busca’n exemples reals i ho veuràs.
   Resumint, et diré que els quatre tipus de text que has citat, porten un títol i van signats per un autor. És recomanable que, en l’examen, no feu servir el vostre nom i cognoms reals. Els quatre tipus de texts, com la resta de textos del món, tenen tres parts, introducció, desenvolupament i conclusió, a banda dels elements paratextuals corresponents, que com a mínim són el títol i l’autor. Si és un text d’opinió, tindrà predomini de l’argumentació, si simplement relata uns fets o en fa crònica, serà més expositiu o narratiu, si vol donar consells, més instructiu, etc. A més, sempre s’haurà d’escriure en llengua estàndard i ha d’anar distribuït per paràgrafs.

   La resposta la tens en els textos reals de cada tipus.

   Salut,

   Aina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *