juliol 24, 2019

Qui i per què

Aquest web conté materials gratuïts i de consum lliure, sempre que siga sense fins lucratius i citant-ne l’autoria.

Per què De mica en mica?

Aquest web és un portfolio del treball, recerca i inquietuds que porten més d’una dècada ocupant gran part del meu temps i dels meus textos.

Traem-nos el valencià C1 i C2 n’és el principal apartat. Ací pretenc oferir un bon bon grapat de materials per a la preparació dels nivells C1 i C2 de Valencià, amb l’objectiu final d’aprovar les Proves de Certificació, siguen d’EOI, de JQCV o de CIEACOVA. Hi oferesc tant recursos per a persones que es volen preparar per a les proves com per a professorat de valencià. És un plaer que col·legues meus facen servir els meus materials, sempre que en respecten i en reconeguen l’autoria.

Assaig i creació és un apartat en què oferisc articles d’opinió així com altres textos i creacions eclèctiques de collita pròpia.

Investigació és la secció en què mostre els meus resultats intel·lectuals en forma d’articles de recerca, comunicacions a congressos i estades a centres internacionals. En la carrera universitària, m’he especialitzat en els camps de l’anàlisi del discurs, de l’anàlisi literària (Vicent Andrés Estellés sobretot) i de l’ensenyament de la llengua i de la literatura.

Deixe a l’abast de tothom els materials i recursos que he creat perquè en faça ús qualsevol persona, sempre que no siga amb finalitat lucrativa. Sempre que s’utilitze algun contingut meu o idea, se m’ha de citar.

Gràcies per llegir-me.

Qui soc?

Aina Monferrer, 2022

Aina Monferrer Palmer. Llicenciada en Comunicació Audiovisual (UJI), Grau en Llengua i Literatura Catalanes (UOC) i Grau en Filosofia (UNED). Màster en Comunicació Intercultural i Ensenyament de Llengües i Màster de Professorat. És Doctora Internacional Cum Laude i Premi Extraordinari de Tesi 2016 de l’UJI amb la tesi Estudi lingüístic, literari i textual de la poesia de Vicent Andrés Estellés en un marc d’interessos traductològics i didàctics, sota la direcció de Vicent Salvador. Ha estat lectora de català a la Universidade de São Paulo. L’any 2016 va aprovar l’oposició. Fins a gener de 2021 compaginarà la feina de professora a l’Escola Oficial d’Idiomes de Castelló amb la de professora associada a la Universitat Jaume I. Autora de desenes de publicacions, comunicacions i seminaris a universitats internacionals sobre llengua, literatura i cultura catalanes com ara “Reflexions sobre la vitalitat de l’ús del català entre els líders d’opinió valencians a Twitter” (2019), “Anàlisi dels discursos periodístics en premsa espanyola al voltant dels fets relacionats amb el procés” (2018), “Dibuixar la poesia i comprendre-la: interpretacions en diferents nivells educatius” (2017), “Estellés autotraduït, aspectes multilingües i interculturals” (2017); editora de l’Anuari monogràfic titulat Literatura i ensenyament de llengües. Propostes, escriptors i contextos minoritaris o transfronterers (2017). Autora del llibre Vicent Andrés Estellés i la literatura a l’aula (Alfons el Magnànim, 2019) i del manual de la col·lecció Sapientia de l’UJI núm. 157, Estratègies d’Adquisició i d’Aprenentatge de la Llengua Catalana per a Mestres (2019). Autora de Docentes hiperdiscursivos (Barcelona, Octaedro, 2022), de l’Apte 11 (2021) i de l’Apte 14 (2022), així com de La mar de dones a Borriana (Agrupació Borrianenca de Cultura, 2022).

A partir de l’1 de febrer de 2021, he deixat de ser professora de l’EOI de Castelló i he començat com a ajudant doctora a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

Membre del grup de música Palmer juntament amb Jordi Palau, amb els discs psicopompa (2020), fallanca (2021) i solatge (2022).