21 thoughts on “Famílies monomarentals (CE)

 • Molt bon exercici per practicar, Aina! Potser també estaria bé posar 3 opcions possibles. Enhorabona pel treball!

 • Moltes gràcies pel material Aina. Em costa montíssim els exercicis d’omplir els buits i ja he fet tot el que has pujat. Saps on puc trobar més material o com millorar aquesta part de l’examen? Vaig suspendre l’any passat per aquest exercici. Gràcies de bestreta!

 • Hola Aina, moltes gràcies pel material. Em costa moltíssim aquests exercicis d’omplir els buits.L’any passat vaig suspendre per aquest exercici. Com ja he fet tots els que has pujat saps on puc trobar més? Gràcies de bestreta!!

 • Bon dia Aina,
  M’encanta el teu web i el teu canal de Youtube! Moltíssimes gràcies pels teus continguts.
  T’estaria encara més agraïda si em poguesses resoldre un dubte sobre el buit sis. He vist que la solució es “l’economia” i volia saber si les paraules apostrofades compten com una sola o si és una errada.
  Moltes gràcies de bestreta.

  • Hola, Raquel,

   En l’exercici de la comprensió oral d’omplir buits amb una paraula (també conegut com “cloze”) es considera una paraula segons criteris informàtics, és a dir, tot allò que va entre dos espais, encara que incloga guionets o apòstrofs. Ho explique en aquest vídeo: https://youtu.be/PLVRwSA26cE

   Salut i força,

   Aina

 • Bona vesprada Aina

  Es pot donar el cas que l’examinat resolga l’exercici de manera correcta amb paraules diferents als resultats proporcionats amb la plantilla?

  Com actuaria l’examinador en aquest cas?

  • Hola, Jose Enrique,

   La resposta és no. L’examinador actuaria amb una avaluació insuficient. No val qualsevol paraula amb significat similar a la del solucionari. Només vadrà una paraula que s’ajuste estrictament i sense ambigüitats al buit en qüestió pel que fa a significat, sentit, registre, estil, idiomatisme i normativa ortogràfica i sintàctica.

   Amb això, es redueix moltíssim la possibilitat de ser la paraula correcta. Perquè ho entengues millor, et recomane aquest vídeo: https://youtu.be/PLVRwSA26cE, així com que practiques molts exercicis d’aquest tipus, que pots trobar al meu web gratuïts (https://ainamonferrer.com/?cat=184) i en un manual per ampliar (https://ainamonferrer.com/?page_id=2473).

   Salut,

   Aina

 • Bon dia, Aina

  Moltes gràcies pels teus recursos que tant em serveixen.

  Per aquells que com jo ens resulta difícil aquest tipus d’exercicis en cas de no estar segurs o desconèixer la paraula exacta que correspon a cada buit, ens recomanes que deixem en blanc aquest buit o que l’omplim amb una paraula, ja que si no m’equivoco crec que no descompta.

  Gràcies de bestreta.

  • Hola,

   Us recomane que ompliu sempre el buit amb una possibilitat, ja que, ara com ara, les respostes errònies no descompten en les comprensions de les Proves de Certificació de les EOI valencianes. En cas de presentar-vos a unes altres proves, consulteu els criteris d’avaluació i valoreu-hi la millor opció.

   Salut,

   Aina

 • Hola Aina, bona vesprada.
  Em podries dir quantes preguntes has de tindre bé per a aprovar la part de comprensió oral i comprensió escrita? ¿Quantes preguntes hi ha en total en cada una de les parts?
  Gràcies.

  Salutacions

  • Hola, Sofia,

   Parlant de C1 i de C2 de les Proves de Certificació de les escoles oficials d’idiomes valencianes, tant en la comprensió oral com en la comprensió escrita, hi ha tres tasques. S’ha d’obtindre més d’un 60% per tindre aprovada la destresa, però eixa puntuació és el que has de traure en el total de les tres tasques, no hi ha mínim que hages d’haver obtingut en cadascuna de les tres tasques. Per a més informació, et recomane aquest vídeo: https://youtu.be/80i1Xt6Ywv0

   Salut,

   Aina

   • si si, abans sabia que per exemple per al b2 d’anglés havies d’obtindre per a aprovar com a mínim díhuit de trenta crec que era en l’comprensió oral o escrita, no recorde bé. Però ara, amb tots els canvis, no se quantes questions et posen (en total de les tres tasques tant en la comprensió oral com en la comprensió escrita) ni el mínim d’encerts i aixó és el que voldria saber exactament.

    Gràcies.

 • On es troben els exercicis? Perquè no els trobe per cap lloc. Entre al link del tipus de tasca, per exemple comprensió escrita, accedisc a qualsevol temàtica però sols m’apareixen etiquetes. Estic perduda o és que no existeix cap exercici per a practicar? jeje

 • Hola Aina,

  Gràcies pel teu material. Tot molt útil.

  L’altre dia vaig fer un exercici de comprensió escrita “l’últim que apagui el llum” d’aquest web i ara no el trobe enlloc. Voldria saberon el puc trobar per veure les respostes.

  Moltres gràcies per l’ajuda,

  Rita

  • Hola, Rita,

   He hagut de fer alguns canvis en la pàgina i algunes coses han deixat d’estar accessibles.

   Teniu més material en forma de manual. En tot cas, disculpeu les molèsties,

   Aina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *