Warning: Undefined array key "cclw_order_notes" in /customers/1/5/1/ainamonferrer.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-checkout-layouts-for-woocommerce/woocommerce-one-page-checkout-and-layouts.php on line 239 Graella de síntesi de gèneres de text més vídeo explicatiu – Aina Monferrer Palmer

Graella de síntesi de gèneres de text més vídeo explicatiu

Deixe ací la graella de síntesi de les estructures dels gèneres de text que he anat resumint al llarg de les classes. No podem dir que estiquen tots tots els gèneres de text perquè sempre podrien sorprendre’ns amb un gènere de text diferent, especialment en C1 i en C2. Amb tot i amb això, aquesta graella pot servir de referència per a l’estudi global de l’adequació discursiva en l’expressió escrita. Vàlida tant per a JQCV, com per a PUC EOI, com per a CIEACOVA.

Aquesta graella és una versió beta. Esteu convidats a fer aportacions per millorar la graella en comentaris a aquest post.

També enllace aquest vídeo en què explique les característiques dels gèneres de text de la graella de síntesi d’ací dalt, així com maneres de raonar el dia de la prova per deduir-hi els elements del gènere de text en cas de no conéixer-lo.

Comentem per damunt damunt una graella de resum amb catorze motlles genèrics que poden preguntar-se en les proves de llengües B2, C1 i C2: microrelat o conte, ressenya, currículum (carta de motivació o relat autobiogràfic), carta postal, correu electrònic, article d’opinió (columna o carta al director), article de divulgació científica, informe, missatge en xarxa social, entrada de blog, comentari en entrada de blog o en periòdic digital, queixa formal, resposta corporativa, i sol·licitud.

2 thoughts on “Graella de síntesi de gèneres de text més vídeo explicatiu

 • Bon dia,
  Quan en l’examen et pregunten redactar una “crònica” o un “assaig” quin tipus de genere es refereixen. Este es el enunciat de la tasca:
  Heu assistit a la roda de premsa i ara heu de redactar una crònica de l´acte.
  Participeu en un curs, heu de redactar un assaig breu sobre les opinions més interessants.

  Gracies , salutacions,
  Trini Garcia

  • Hola, Trini,

   En eixe enunciat que comentes, t’està demanant el que en anglés es coneix com ‘essay’, que podríem traduir com a ‘text argumentatiu de classe’. Té característiques formals molt semblants a l’article d’opinió (títol, autoria i intencionalitat argumentativa), però en lloc de publicar-se en un context periodístic, l’elabora un alumne per a classe.

   Salut,

   Aina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.