2 thoughts on “Lligar mitjançant una app (triàleg)

 • Hola Aina,
  Saludos desde EEUU! Me llamo Eugenio y viví en Valencia hace muchos años. Fui para estudiar el castellano. Ahora, estoy tratando de aprender el valenciano pero ha sido un poco difícil. (Todos mis amigos ahí hablan valenciano y un día quiero jubilarme ahí )

  Tengo un app Duolingo y con eso he empezado el Catalán. Pero resulta que es bastante diferente. Por ejemplo, la meva vs la meua, y jo parlo vs jo parle.

  Me gustaría aprender más el valenciano que el catalán. Tienes algunos consejos para mi?

  Moltes gracies!

  Eugenio

  • Hola, Eugenio,

   És cert que, internacionalment, s’ensenya més el català oriental (el de “meva”, “aquest”…) que el català occidental (en el qual s’inclou el valencià). Normalment, en els meus materials, està tot mesclat, però done més prioritat a l’estàndad valencià, que és el meu i el dels meus alumnes de Castelló. En tot cas, no et preocupes perquè estudies un model o l’altre; els dos es consideren igualment correctes.

   D’alguna manera, és com si estudiares British English o American English, que al final estàs aprenent anglès i tot suma. En tot cas, si el que vols és estar més en contacte amb el subdialecte valencià, et recomane que mires À Punt, que escoltes À Punt Ràdio, que lliges novel·les en valencià (Manuel Baixauli, Ferran Torrent…), que escoltes música en valencià, que seguesques Youtúbers en valencià (https://valentubers.com/), etc. Ho pots trobar tot per internet.

   Salut!

   Aina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *