8 thoughts on “Polèmica: economia del llenguatge o llenguatge no sexista

  • Sí, és que este exercici és complicadet. Com més en practiques, millor, però només que encertes la meitat de buits, ja et pots donar per satisfeta. Després, compenses amb les altres dues tasques de comprensió escrita, que són més accessibles.

   Salut!

 • Hola,Aina
  Tinc un dubte. Per què el primer buit és s´arriba, no és arriba?
  Per què hi posa reflexiu “se”?

  Moltíssimes gràcies,

  • Hola, Peng!

   Com va? Sí, és exactament per això, perquè és un reflexiu i, per tant, és un element feble amb una “e” que, en contacte amb una altra vocal, s’ha d’apostrofar.

   Una abraçada,

   Aina

 • Bon día, seguramente no són correctes les solucions que jo he escrit… Però, per
  intentar-ho…

  4. Compon
  5. Problemàtica

  • Hola, Cristina,

   Considere que les teues solucions no són del tot ajustades al sentit fi del text. Pel que fa al buit 4, està parlant d’un llibre que inclou les intervencions de diversos autors. Per tant, “inclou” o bé “recull” serien solucions correctes, però no “compon” perquè, de fet, hauria de tindre una forma del tipus “està compost”, “es compon de”, que no encaixa amb la sintaxi de l’enunciat.

   Quant al buit 5, tot i que “problemàtica” s’ajusta sintàcticament al context, com que estem parlant de conflicte entre dos conceptes, més que “problemàtica”, estem buscant una paraula d’oposició o de conflicte entre dos termes, com pot ser “confusió” (que, de fet, apareix una línia més avall en el text), però també hauria acceptat “contradicció”.

   Per a més informació sobre com pensar aquest tipus de tasca de comprensió oral, et recomane aquest vídeo: https://youtu.be/PLVRwSA26cE Però, sobretot, et recomane molta lectura en valencià perquè se’t queden les estructures genuïnes i pròpies.

   Salut i força,

   Aina

 • Hola Aina, bon dia
  En aquest exercici sols et valorem com vàlida l’opció que ells donen com a correcta o hi ha un ventall més ampli de solucions?
  Gràcies de bestreta.
  Sonia

  • Hola, Sonia,

   Sí, normalment, hi ha només una (rarament dos o tres) opcions correctes. És un exercici exigent que demana un coneixement profund de la llengua. No es tracta de posar-hi una paraula genèrica o la primera que ens passe pel cap. Per a més informació, vegeu aquest vídeo: https://youtu.be/PLVRwSA26cE

   Salut,

   Aina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *