19 thoughts on “Article de divulgació científica (EE)

 • Hola Aina bona vesprada, el meu nom és Raquel i em vuic preparar el c2 de valencià i, investigant he trobat els teus vídeos a Youtube però, no sé per on començar. Em podries guiar una mica? Moltes gràcies
  Salutacions
  Raquel

 • Hola, Aina

  Molt de gust de conèixer-te estic intentant obrir l’article de medicació i no n’hi ra res, és possible que sigui solament el títol?

  Salutacions,

  Diego

 • Hola, Aina

  Perfecte ja ho trobat. Volía demanar-te si tú fas classes particulars, per exemple jo estaría interessat en enviar-te tasques de mediació. Sería possible.

  Salut,

  Diego

   • Em referisc al divulgatiu. M’estic preparant el c1. És que en alguns he vist només titol i en uns altres titol i autor.

    • L’article de divulgació científica porta títol al principi. Al final de tot, du l’autoria com a expert en la matèria (ex. Maria Molina, investigadora del CSIC; Jaume Rull, Psicopedagog del Centre d’Estudis Contra l’Assetjament).

   • Acabe de veure el video i m’han sorgit un parell de dubtes:

    La carta informal no cal signarla? Si posem nom i cognoms ( i data) és suficient?

    La ressenya; en cas que el titol siga el mateix que , per exemple, el llibre del qual parlaràs . Hem de posar també el nom nostre no?

    Per exemple:

    El principito
    Blai Gomez …
    Autor:
    Edició:
    Etc

    Una passada els teus videos i les teues explicacions

    • La carta postal informal s’hauria de signar també, efectivament, com la carta postal formal, al final de tot amb signatura manual.

     En la ressenya, o bé després del títol o bé al final de tot, hauràs de signar com a autor (si no és molta molèstia, amb nom i cognom inventats). A banda, en la fitxa tècnica, entre el títol i el cos del text, aniran les dades del llibre, del disc, de l’obra de teatre o del que siga que estigues ressenyant.

     Salut,

     Aina

     • En cas d’una carta postal formal entre uno o una responsable de RRHH , per exemple, dirigida als caps de departament . Cal repetir la direcció ( entenc que de l’empresa) en el emissor i destinatari?
      Per exemple,
      Joan Gomez
      Responsable RRHH Pinapir S.l.
      C/ Artana, 34
      12530 , Borriana

      Caps de departament Pinapir S. l.
      C/ Artana , 34
      12530, Borriana

      Senyors i senyores responsables de departament,
      …..

  • Si et refereixes a un assaig per a classe, sí, tot i que el nom i cognoms també podrien anar després del títol, i seria més higiènic mantindre l’anonimat i fer servir nom i cognoms inventats.

   Salut,

   Aina

   • M’estic preparant el c1. És que per Internet hi ha diderents estructures i la veritat que m’he fet un embolic.
    Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *