2 thoughts on “Karl Marx: purpurina i capitalisme

 • Estimada Aina!
  Les idees de Karl Marx van ser bones per als treballadors ja que els, sindicats les van dur a la pràctica.
  El gran problema va ser que Lenin, Stalin, Trotsky, van utilitzar-lo per tal de fer dictadures comunistes que realment el que han aconseguit és alienar els treballadors, no deixar-los pensar perquè l’Estat s’encarregaria deixa tasca. El pensament de Marx ha estat positiu en el S. XX per una banda, però per l’altra, extremadament negatiu ja que en mans dels comunistes soviètics suposaren l’anorreament de l’home com a individu social pensant i lliure. Els ciutadans de L’ URSS hagueren d’estar oprimits durant vora 80 anys i els que tingueren idees contràries al règim comunista eren condemnats a mort o encarcerats als gulags de Sibèria. El comunisme va provocar a L’URSS, a la Xina, i Corea Cambodja, milions de morts, simplement pel fet de no combregar amb les idees comunistes o per ser assenyalats.

 • Seguit del comentari anterior…
  Doncs, això, el seu pensament ha influït positivament per als treballadors dels sistema capitalista però molt negativament en els sistemes comunistes orfes de llibertat i pobres.
  Preferisc el món en què vivim amb les seues imperfeccions. 😏
  Salutacions!! 😘😘

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *