17 thoughts on “Expressió escrita C1 o C2: consells

 • Bona vesprada Aina,

  Mirant el teu video em surt un dubte, he fet l’examen de C2 de la EOI i he suspes la part de Expressió oral. Aquesta part inclou tombé la 3º redacció de mediació? ho pregunte ja que la part “ME” si la tinc aprovada per tant no sé si habré de fer 3 o 2 redaccions en la recuperació.

  Moltes gràcies.

 • Hola Aina, en la part escrita quines són les diferències entre l´examen de l´EOI i la Junta a part de no haver- hi part d´interacció?

  Moltes gràcies de bestreta.
  Salutacions.

 • Entenc tot això que expliques sobre l’expressió escrita però em resulta difícil fer un escrit de 220 paraules en un sol full amb màrgens i perquè no puc diferenciar bé els paràgrafs. Com podria fer-ho? Gràcies de bestreta

  • Hola, Isabel,

   Sí, segons com estiga maquetat l’examen, l’espai pot esdevindre limitat. Pots marcar els paràgrafs amb una lleu línia abans del començament del paràgraf o bé entrant un poc la primera línia, com sagnant la primera línia cap a la dreta.

   Salut,

   Aina

 • Hola Aina, fa temps què et seguisc en youtube, i després de rebre una mala notícia de les notes del meu examen C1 de Valencià, he pensat escriure’t per a veure el que m’aconselles.
  hui han eixit les notes de les proves de certificació de la EOI de Valencià i he tret nota mitjana un 6,46. Quina mala sort! M’aconselles anar a la revisió d’examen. Podré traure alguna cosa? Moltes gràcies

  • Hola, Maribel,

   Doncs això ho has de valorar tu. És estrany que s’hagen equivocat sumant, tot i que no impossible. Tens dret de fer la revisió, si la vols fer, tot i que també és cert que estem en aquesta situació de pandèmia i que és un risc anar-hi. Ho has de valorar tu. Entenc que et faça ràbia haver suspés per tan poca puntuació.

   Salut i força,

   Aina

 • Bona vesprada, emb pregunte si seria possible que en envíes redaccions fetes de Valencia c1.
  quede a la espera
  moltes gràcies

 • Bona vesprada Aina.

  Vaig comprar els teus llibres “De mica en mica” i “S’ompli la pica” i m’agraden molt. Enhorabona!
  Volia preguntar-te, com el llibre de “s’ompli la pica” és per preparar-se el c1 i c2 de valencià, el meu dubte és: quins tipus de textos escrits podrien demanar a la prova de la EOI? Ací veig que hi ha molts, però no sé si alguns d’ells soles seran per al nivell c2.
  El microrelat o conte breu, la ressenya o crítica gastrocultural, el currículum, la carta formal, el correu electrònic formal, l’article d’opinió, l’article de divulgació científica, l’informe, el missatge de whatsapp o de telegram, el comentari a una entrada de blog, el comentari a una notícia o article d’opinió en un periòdic digital, la resposta corporativa i queixa formal, i la sol·licitud.
  Com em queda poc de temps per a acabar de preparar-me la prova, volia evitar vore testos de més, els quals segurament al nivell c1 no hi entren.

  Gràcies per tot!

  • Hola, Neus,

   Gràcies. Tots els gèneres de text que comentes, els poden demanar tant per a C1 com per a C2. No n’hi ha una llista tancada, tot i que la que jo oferesc és bastant completa. Et recomane que revises també la graella: https://ainamonferrer.com/?p=4136

   En C2, la dificultat extra pot residir en el fet que es demane tractar un tema més abstracte, tècnic, complex, així com pel fet de demanar fer servir humor i ironia (tot i que aquests aspectes també podrien aparéixer en C1). La qüestió és que, per aprovar un C2, hauràs de mostrar més correcció i més riquesa de recursos.

   Salut i força,

   Aina

 • Hola Aina,
  he de recuperar la redacció del C2 de Valencià de la EOI, i volía saber com preparar la ironía.
  Em recomanes algún material específic per treballarla redacció?
  Gràcies de bestreta
  Júlia

 • Hola Aina,
  vull reclamar la nota de la prova oral nivell C1 (Cieacova). Tinc un 16 i necessite un 17. Tan sols reclamaré si en la prova escrita trac molt bona nota. Tens algun model de reclamació?
  Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *