13 thoughts on “Relat autobiogràfic (EE)

    • Hola, Elisabeth,

      Doncs per ara jo no he preparat bons llistats de vocabulari nque puga penjar al web o en vídeo. Més avant ho faré. Et pot servir consultar el web esadir.cat, els diccionaris de l’AVL i de l’Institut d’Estudis Catalans, llegir articles de premsa sobre els temes, etc.

      Salut,

      Aina

  • Hola, Aina,

    En primer lloc, enhorabona pel treball que fas perquè puguem treballar el valencià. En segon lloc, m’ agradaria saber en una redacció, quines paraules compten i quines no a l’hora d’arribar a les 200 o 240 que ens demanen.

    Gràcies de bestreta,

    Salut,

    Sergio

    • Gràcies, Sergio,

      En una redacció, hi compten totes les paraules, incloses les del títol, correu electrònic, data o qualsevol altra informació que s’incloga en el gènere textual demanat. Tot suma.

      Salut,

      Aina

      • Hola de nou, Aina,

        Gràcies per la resposta, però em referisc, sobretot, a si compten les paraules com les preposicions “a”, “per”, les conjuncions “i”, “o”, els articles “el”, “la” etcètera.

        Gràcies de nou,

        Salut,

        Sergio

        • Hola, Sergio,

          Les paraules es comptaran segons criteris informàtics, és a dir, que paraula serà tot allò que vaja entre espais en blanc. Exemple: Me’n vaig a fer-me una cervesa = 6 paraules. Dit d’una altra manera, es compten les paraules tal com les compta la ferramenta “comptar paraules” de l’editor de Word.

          Salut i força,

          Aina

  • Bona vesprada Aina,
    Podries dir el que es semana en un c2 en l’expressió escrita? És a dir, quina és la diferencia d’un C1 a un C2 a banda del vocabulari més específic? Tipus de conectors, etc.?

    • Hola, Ana,

      El que es demana en una expressió escrita és molt semblant, o fins i tot idèntic pel que fa a gèneres textuals i a temes que poden aparèixer. Bàsicament, pot aparèixer qualsevol tipus de text de formalitat mitjana i sobre qualsevol tema d’especialitat. La diferència és que en C2 podràs cometre menys errors si vols aprovar. A més, en C2 es demanarà humor i ironia, és a dir, un sentit més subtil que no en C1.

      Salut,

      Aina

  • Hola, Aina,

    En primer lloc, donar-te les gràcies pel teu treball excel.lent. En segon lloc, m’agradaria preguntar-te respecte a l’escriptura de relats. Estic preparant-me per a la prova de certificació del CEIACOVA i a la prova del juny del 2018 s’hi proposa escriure un relat per a L’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere de la Universitat. No tinc clar si ha de ser a mode de conte o amb estil autobiogràfic.
    Recentment vaig comprar el teu material didàctic i no trobe cap referència sobre aquest tema.

    Gràcies de bestreta,

    Carla

    • Hola, Carla,

      L’enunciat que refereixes és el següent:

      Trieu una de les dues opcions i redacteu en el quadern de respostes un text que continga un mínim de 250 paraules. Si no s’arriba al mínim es penalitzarà. a. L’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere de la Universitat ha convocat la sisena edició de relats per l’eradicació de la violència contra les dones, sota el títol de “Sense”. Tu has pensat que tens alguna cosa a dir sobre el tema i has decidit presentar el teu relat al concurs.

      Amb aquest enunciat, no s’especifica si ha de ser un relat de ficció o autobiogràfic, tot i que l’autoficció és un gènere que també existeix. Per tant, no importa si és autobiografia o ficció. Hauries de fer un relat amb estructura de conte (introducció-nus-conclusió) i que tractara el tema de gènere. Per descomptat, hauria d’anar dividit en paràgraf, hauria de tenir un títol i anar signat per un autor o autora (recomane que amb pseudònim).

      Si vullgueres optar per una cosa més autobiogràfica, et recomane que et mires açò: https://ainamonferrer.com/?p=1686
      Per a més tipus relat de ficció, mira les pàgines 16-17 dels meus materials de pagament.

      Salut i força,

      Aina

    • Depén. Si és un diari de viatge en un blog, té l’estructura de l’entrada de blog. Si és en una xarxa social com Facebook, doncs el mateix. Si no s’especifica que és un text per a internet, només amb títol, data, autoria i distribició per paràgrafs seria suficient pel que fa a l’estructura.

      Salut,

      Aina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *