Dos congressos a Vic en menys d’un mes

És ben curiós que aquest mateix mes d’abril de 2014 haja participat en dos concressos de didàctica a la Universitat de Vic. Mai abans no hi havia estat.

logoSIEC2014

logoCongresGeolit2

El primer, celebrat els dies 4 i 5 d’abril de 2014, era el 4rt Simposi Internacional Sobre l’Ensenyament del Català (SIEC2014), on vaig presentar la comunicació titulada “Potencialitats de la poesia per a l’ensenyament de la llengua i de la literatura catalana: reflexions i propostes a partir de la poesia de Vicent Andrés Estellés”. Amb aquest nom tan descriptiu, no cal que n’explique la temàtica. Això sí, si cliqueu sobre la imatge, vos durà a la presentació Prezi de la meua comunicació. És molt esquemàtica, però toca tots els punts que vaig analitzar i que alhora es tracten en un dels apartats de la meua futura tesi doctoral (el text ampliat apareixerà probablement en les actes del congrés):

prezi siec2014

Aquí es pot descarregar l’article publicat a partir de la presentació en el SIEC 2014. Es pot citar de la següent manera:

Monferrer-Palmer, Aina (2016) “Potencialitats de la poesia per a l’ensenyament de la llengua i de la literatura catalanes: reflexions i propostes a partir de la poesia de Vicent Andrés Estellés”. Dins:  Camps, N. et al. (Coord) L’ensenyament del català als territoris de parla catalana. Estat de la qüestió i perspectives de futur. Vic: Universitat de Vic, pp. 261-269.

El segon, ha estat el II Congrés Internacional de Geografies Literàries (GeolitII), que ha tingut lloc els dies 24, 25 i 26 d’abril de 2014. Per ser d’àmbit més específic, l’afluència d’assistents era prou menor que en l’altre congrés (uns 300 participans en el SIEC i uns 50 en el GeolitII), però no per això menys interessant. Aquesta vegada, Sergi Serra (UJI) i jo, vàrem presentar una comunicació titulada “Perseguim la petja de Vicent Andrés Estellés per tres pobles del Mural del País Valencià: proposta didàctica”, on presentàvem la proposta didàctica duta a terme als IES de Borriana, Morella i Peníscola que es pot consultar en el WordPress estelléspelspobles.wordpress.com. Els alumnes de 4rt d’ESO de diversos centres intercanvien textos i opinions sobre la visita d’Estellés als pobles respectius.

Fet i fet, aquest abril ha estat molt viguetà, estellesià i didàctic.

Continuem fent camí…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *