Correcció de sis mediacions escrites per Youtube Directe

L’àudio no acaba de ser correcte, hi ha duplicació del so. Disculpeu. No obstant, em sembla que es pot escoltar i entendre sense problemes.
Enunciat de la tasca: https://drive.google.com/file/d/1t7NsW1VaIIKJqlzGzEnt_OtD4xWP9pk0/view

10 thoughts on “Correcció de sis mediacions escrites per Youtube Directe

 • Hola Aina!!
  El meu nom en Ana , volia saber si has publicat alguna explicació de la temuda Mediació, per a tindre model de medicació oral i escrita.
  Per a mí, es prou compllicat entrendre això.
  Moltes Gràcies, pel treball que fas, per a mí és de gran ajuda. 🙂

 • Hola, Aina
  Una consulta aquesta tasca és de l’escola d’diomes de Mallorca. En aquest cas que hauría de fer reformular el text i donar indicacions però amb les meves paraules, es correcte?

  Tasca única. L’associació de mares i pares d’alumnes a la qual pertanyeu elabora un fullet informatiu sobre com educar en l’ús de les noves tecnologies. Basant-vos en la informació de més avall, redactau-ne el text: una llista de consells per als pares i les mares, precedida d’una introducció i un títol. Extensió: 180-220 paraules.

  Els perills de la xarxa
  Avui dia és essencial educar les criatures en els perills i avantatges de les noves tecnologies. És important que pares i mares sàpiguen com es pot garantir la seguretat i la privacitat dels menors a internet. […]
  Segons la directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Maria Àngels Barbarà, els progenitors disposen d’eines per prevenir els casos de ciberbullying o grooming, o per minimitzar-ne els efectes. “Donant-los confiança en ells mateixos, consciència sobre la seva privacitat i confiança en nosaltres per saber que se’ns poden adreçar perquè els ajudem”. Barbarà posa especial èmfasi en el fet que els progenitors comparteixin moments d’oci i de noves tecnologies amb els seus fills i ho facin des de ben petits. D’aquesta manera no només podran guiar-los en l’ús d’internet, sinó que a més fomentaran que els consultin quan tinguin un problema. […]
  Per a Jorge Flores, director de Pantallas Amigas, l’exemple és clau a l’hora de crear hàbits de consum i de prevenir conductes addictives o situacions de risc a internet. “Els nens reprodueixen el mateix que han vist a casa pel que fa a compartir, a moments d’ús i a intensitat en l’ús”. I afegeix un altre consell: limitar l’ús de les noves tecnologies a moments i espais específics. […]
  4 claus per garantir la seguretat i la privacitat
  Si no coneixen la persona que els sol·licita amistat a les xarxes socials o que els envia un missatge per WhatsApp, és millor no acceptar-la com a amiga o bloquejar-la a internet.
  El nom de l’escola, el poliesportiu on s’entrena, el número de telèfon, els dies en què els seus pares no hi són… Aquestes dades diuen molt del menor i de la seva família. El millor? Que ometin aquest contingut a les xarxes.
  Una de les pràctiques més habituals dels nens i joves és fer-se selfies i publicar-les a les xarxes. Si ho han de fer, que siguin d’imatges que no els comprometin ni a ells ni als seus amics ni a persones de plena confiança.

  Els nens han de saber que poden confiar en els seus pares i comptar amb ells en qualsevol situació. Si reben comentaris inadequats o agressius, si els fan proposicions que els generen angoixa, han de compartir-ho.

  Ainhoa Boix, “Els perills de la xarxa”. Ara Criatures [Adaptació)

 • Hola Aina!
  Estic preparant-me per lliure l’exàmen de C2 per a l’EOI, m’agradaria que em corregires i aconsellares amb les tasques de l’expressió escrita, però m’és impossible accedir a comprar aquest servici en el teu pagina Web.Hi ha possibilitat de comprar les correccions?Estic molt interessada, em seria de gran ajuda.
  Gràcies de bestreta.
  Una Salutació cordial,

  Lola

 • Hola Aina,
  Primer de tot donar-te les gràcies per tota l’ajuda que ofereixes per preparar el valencià. Tinc un dubte sobre l’examen que vaig fer la setmana passada de l’C1 de valencià, és sobre la mediació escrita, calia fer una proposta a l’ajuntament sobre les mesures per crear un hort veïnal. Jo vaig fer un informe per explicar el projecte però no sé molt bé si era això el que calia fer o un model de sol·licitud. I si és així no puntua res?

  Gràcies per endavant
  Salutacions

  • Hola, Sandra,

   No he vist la prova escrita. Què deia exactament l’enunciat? Si es tractava de fer una proposta a l’ajuntament, potser el gènere més convenient hauria sigut una sol·licitud com a veïna de la localitat que decideix proposar una millora a l’ajuntament. Si m’envies l’enunciat de la prova, et puc ser més específica. Si et demanara que fores una experta, sí que quadraria fer-hi un informe, però si el que eres és una veïna que es posa espontàniament en contacte amb l’ajuntament, ahí quadra més una sol·licitud. Si t’has equivocat de gènere textual, et penalitzarà bastant en l’apartat adequació. Tanmateix, encara hi haurà altres aspectes per tenir en compte: normativa (ortografia, gramàtica, signes de puntuació…), coherència i cohesió, entre d’altres. En resum, equivocar-te amb el gènere textual no és directament un suspens però sí que pot afectar significativament el global de la nota.

   Salut,

   Aina

 • L’enunciat deia més o menys: l’ajuntament ha obert el termini per enviar les propostes de proyecte per a una millora de la ciutat, com la implantació de parcel·les.
  L’associació de veïns m’ha encarregat que sigui la que faci la proposta de l’hort comunitari. En el text ha d’aparèixer les mesures necessàries per fer-ho.

  Gràcies per l’aclariment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *