Correcció d’expressions escrites. Article d’opinió

En aquest vídeo, comente en directe la correcció de tres redaccions sobre la mateixa tasca. Es tracta de l’elaboració d’un article d’opinió per a una publicació comarcal sobre la situació política actual. Podeu descarregar l’enunciat de la fitxa des del següent enllaç: https://drive.google.com/file/d/1pHA0yaU29x3VnDghdhPu_vaAYEcegiR_/view És important que tingueu en compte que la meua correcció de les redaccions és simplement orientativa. Altres correctors podrien tindre criteris una mica diferents del meu. Simplement, oferisc aquesta mostra de correccions com a idea general del que es demana en l’expressió escrita de creació de C1 i de C2, d’una manera només orientativa i amb cert punt de subjectivitat.

5 thoughts on “Correcció d’expressions escrites. Article d’opinió

 • Hola Aina!

  Una pregunta, tens algun material a la venda sobre expressió escrita on estiguen les estructures dels diferents tipus de textos per al C2?

  Moltes gràcies!

 • Benvolguda Aina,

  Quina diferència hi ha entre crònica, article d’opinió, comentari a notícia o article d’opinió en periòdic digital… ¿? He estat mirant els teus materials que vaig comprar, però no trobe la crònica en concret, seria com l’últim cas, no? Un comentari o article a una notícia? Ho dic per l’examen del C2 de novembre, on se’n demanava una.

  Moltes gràcies

  • Hola, Joan,

   La crònica porta un títol més descriptiu que l’article d’opinió. Va signada darrere del títol, com l’article d’opinió. La crònica és més narrativa o descriptiva que l’article d’opinió, que ha de tindre un predomini argumentatiu. Una crònica és un gènere periodístic informatiu, no d’opinió, tot i que pot incloure opinió. He trobat aquest enllaç bastant encertat sobre la crònica: http://catalaaparis.blog.cat/files/2019/11/Cr%C3%B2nica-period%C3%ADstica.docx_.pdf

   Els altres gèneres que esmentes a banda de l’article d’opinió i de la crònica, sí que els tens explicats en els meus materials. En tot cas, et recomane que, quan tingues dubtes sobre gèneres textuals, cerques en internet aquests tipus de textos i extragues conclusions pròpies i lògiques sobre l’estructura i el contingut.

   Salut,

   Aina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *