11 thoughts on “Funcionament de la prova d’expressió i d’interacció orals

 • Hola, Aina, m´agradaria saber quant de temps ens deixen per preparar el esborrany i si ho tenim que fer alhora de les tres parts (en la part oral).

  Moltes gràcies.

  • Hola, Raquel,

   Jo no sé com ho organitzaran a cada Escola Oficial d’Idiomes. Et puc dir que a l’EOI de Castelló tindreu uns 15 minuts per preparar tots tres esborranys i que, per parelles, l’ordre serà: monòleg del candidat A, monòleg del candidat B, diàleg, mediació oral del candidat A i mediació oral del candidat B.

   Salut,

   Aina

 • Aina bona vesprada, un dubte, són 10 mintus per preparar l´estructura de les 3 parts? o la mediació tenim temps apart?

  Gràcies!

  • Hola, Alex,

   Jo et puc dir el que fem a l’EOI de Castelló, que serà semblant a les altres EOI però no et puc garantir que siga igual. Teniu uns 15 minuts per preparar els tres esborranys (monòleg, diàleg i mediació oral) en una quartilla (mig full) per les dues cares. Després, entrareu per parelles a fer les tres coses. Podria tocar-vos entrar en trio.

   Salut,

   Aina

 • Bon dia, Aina.
  Moltes gràcies per la feina que fas. Es molt profitosa per a tots els que estem preparant les proves de valencià.
  Tinc un dubte respecte al monòleg. Qué succeeix si et quedes massa curt? És un suspens automàtic o es possible aprovar si la resta s’ha fet bé? Per exemple, a la JQCV son 3 minuts de monòleg i als 2.30 t’avisen de que has de concloure. Què passaria si fas 2 minuts?

  Moltes gràcies de bestreta.

  Salutacions.

  • Hola, Paola,

   Per norma general (almenys el que fem a l’EOI i serà semblant a la JQCV i a CIEACOVA), si l’excés o defecte de temps o de paraules es troba dins del rang del 10%, no penalitza; si està entre el 10 i el 20% del temps indicat, penalitza un poc; finalment, si l’excés o el defecte és de més del 20%, la penalització serà severa en la part d’adequació i pot implicar suspens per motiu de l’extensió. Mira’t si vols aquest vídeo per situar-te millor: https://studio.youtube.com/video/UZ_5oxfA-Ho/edit

   Salut i força,

   Aina

 • “Ni bueno, ni pues, ni entonces”; un bon eslògan per una samarreta XD

  Moltes gràcies pels consells, Aina 🙂

 • M’encanten els teus vídeos! Esper superar el C2 EOI Palma enguany. Amb independència del meu resultat, moltíssimes gràcies pel que has fet i molts d’èxits! Juanjo García.

 • Hola Aina, tinc un dubte respecte a l’oral, si per exemple, al monòleg o a la mediació la situació comunicativa és un video a un canal de you tube, ¿podem despedir-nos o saludar com si forem you tubers o hem de començar la prova amb el contingut que se’ns demana?

  • Hola,

   Podríeu, i seria interessant, que l’obertura i el tancament del vostre oral recreara el to de la manera de parlar de la situació comunicativa que l’enunciat indique (que pot ser un canal de YouTube). Això sí, sempre vos heu de mantenir en llengua estàndard, sense col·loquialismes.

   Salut,

   Aina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *