Dibuixar la poesia i comprendre-la: interpretacions en diferents nivells educatius

Una part de la meua tesi doctoral se centra en com aprofitar la poesia de Vicent Andrés Estellés per a l’ensenyament. Aquest focus és bastant ampli, de manera que algunes de les possibilitats que hi apareixen són tractades des del prisma de la multidisciplinarietat. Just en aquest punt apareix la recerca concreta que presentaré ara.

Hem recollit tres-cents dibuixos fets per alumnes sobre el poema “Cançó de la rosa de paper”, del poemari Taula parada d’Estellés. Els dibuixos són de grups d’entre primer de primària fins a primer del Grau en Magisteri. S’analitza la manera d’interpretar gràficament -i, per tant, d’entendre- l’esmentat poema.

Aquesta recerca ha tingut bàsicament dos llocs de plasmació de resultats:

– L’article “Dibujar la poesía y comprenderla. Interpretaciones con alumnos de Magisterio” de la revista Articles.

Es pot consultar l’article en pdf aquí: Dibujar la poesía y entenderla

Es pot citar així:

Monferrer-Palmer, Aina (2017) “Dibujar la poesía y comprenderla. Interpretaciones con alumnado de Magisterio”. Textos. Didáctica de la lengua y de la literatura, 78 [octubre 2017]: 62-70.

– La comunicació en el XVIII Simposi Internacional de la Sociedad Española de Didáctica de la Lengua y de la Literatura de 2017, celebrat a la Universitat de Ciudad Real els dies 29, 30 de novembre i 1 de desembre, amb el títol “Dibujar el poema como herramienta de comprensión: estudio en diferentes edades”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *