Congressos i comunicacions abril i maig de 2021

Ací vos deixe quatre vídeos que he penjat al canal de YouTube que tinc per a la recerca i la divulgació més enllà de la preparació per a proves de C1 i de C2. Vos convide a subscriure-vos si teniu interessos culturals a banda de voler obtenir els títols oficials de C1 o de C2. El canal es diu Miscel·lània de coses ràndom: https://www.youtube.com/channel/UCOdaPZgW0E-6LOtSKOi5-sA

Aquests quatre vídeos formen part de la meua tasca de recerca i de divulgació com a professora ajudant doctora de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, en el departament de Didàctica de la Llengua i de la Literatura, àrea de Català.

Conferència pronunciada el dijous 13 de maig de 2021 a les 13 h en les Jornades d’educació lectora i lingüística: recerca i bones pràctiqus, organitzades pel grup ELCIS, celebrades a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Proposta didàctica literària i musical en valencià que hem dut a terme aquests mesos el grup Aina Palmer en escoles i instituts (Aina Palmer, que som Jordi Palau i Aina Monferrer: https://www.youtube.com/channel/UCLZZOb2qLhpQaFOP0r-6z8g). Treballem elements de la literatura i de la cultura valenciana a través de música en valencià de producció pròpia en tallers d’una hora en instituts i en escoles. D’una banda, gràcies a l’Ajuntament de Castelló per a IES de la capital de la Plana Alta i, de l’altra, en el si del projecte Rapsodes (https://www.gva.es/va/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=913896). En la conferència, expliquem el projecte en forma de proposta didàctica i amb mostres reals dels tallers en vídeo.
Aquesta comunicació ha estat presentada el divendres 30 de maig de 2021 en les VIII Jornades de literatura, territori i educació, celebrades a la Facultat de Magisteri de la UV, amb la idea de Repensar l’espai en temps de pandèmia i de dones, literatura i territori. Han estat organitzades per la Xarxa d’Innovació Educativa Geografies Literàries 3.0. Agraïm la invitació de l’associació Maestrat Viu per al disseny de la ruta literària que tindrà lloc al juliol de 2021 a Peníscola.

La ruta literària sobre Estellés per Peníscola es va dur a terme a l’estiu de 2021 en el marc de les jornades de l’associació el Maestrat Viu. L’experiència s’ha publicat en el número 5 de la revista Empelt i es pot citar així:

Monferrer-Palmer, Aina (2022) “Ruta literaria de Vicent Andrés Estellés por Peñíscola”. Empelt, 5: 102-103: https://www.maestratviu.org/empelt/

Experiencias TIC en la enseñanza del catalán en adultos: YouTube, TikTok, Instagram y Twitch en el marco del proyecto De mica en mica. Comunicación en el congreso Comunicación y Pensamiento. Sección A de Nuevas alfabetizaciones, nuevas narrativas en Instagram y YouTube. Temática: La enseñanza de la literatura y la lengua con las redes sociales. Autora: Aina Monferrer-Palmer, UV, Departament de Didàctica de la llengua i de la literatura.
Autor. Daniel Cassany Llibre. L’art de fer classe (segons un lingüista) Barcelona, Anagrama 2021

Aquesta ressenya també està publicada per escrit. Es pot citar així i teniu l’enllaç a la descàrrega:

Monferrer-Palmer, Aina (2021) “Ressenya sobre l’Art de fer classe de Daniel Cassany”, Leguaje y Textos, 53: 155-158 [en línia: https://polipapers.upv.es/index.php/lyt/article/view/15644/14086]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *