Dos PH sobre el sector primari

Després d’uns primers postesmorzars parlant de xarxes socials en valencià formal en companyia del company i amic Gabriel Pascual, s’hi incorporà Marta Ortells a jugar a la Fallera Calavera i a recomanar llibres (també ho feren Empar i Teresa). En aquesta entrada vos deixe dos postesmorzars hipertextuals relacionats amb l’economia valenciana, concretament sobre dos sectors clau del sector primari com són la pesca i l’agricultura. Vos hi deixe també dues fitxes de model d’examen perquè vos siga més fàcil connectar el tema real amb la seua aparició en l’examen.

Aquest és el seté capítol d’aquesta sèrie de converses en valencià formal sobre qüestions socioculturals del nostre entorn que ens interessen. Pot servir per reflexionar sobre el futur de la pesca com a ofici del sector primari. En aquest postesmorzar, hi han col·laborat els treballadors de la barca Simar del port de Borriana, als quals agraïm la seua amabilitat, especialment a la patrona, Eli. A més, agraesc l’acompanyament de la fotògrafa Teresa Torres, amb qui estic treballant en un projecte de llibre de fotografia i assaig. Aquest vídeo enllaça amb un dels vídeos més antics del canal: https://youtu.be/_iC5Kexx00w​ En la portada del vídeo, apareix una de les barques que va dur el meu avi: l’Aina. Aquest vídeo es relaciona amb la fitxa d’expressió oral de monòleg (p. 95) dels nous materials amb 50 + 2 tasques que podeu adquirir al web ainamonferrer.com De mica en mica s’ompli la pica.

En aquest capítol, Gabriel Pascual i Aina Monferrer comenten qüestions de l’agricultura valenciana, del secà i del regadiu, i altres aspectes de la geografia i dels productes de la terra valenciana per tal d’oferir idees de vocabulari i d’argumentació sobre aquest àmbit de cara a possibles preguntes en les proves de C1 i de C2. Citem (i ballem) la cançó de “La taronja” de Malparlat: https://www.youtube.com/watch?v=mL3bA…​ Citem la cançó “Apuntala’m a la vida” d’Aina Palmer: https://www.youtube.com/watch?v=Lv0ni…​ Volem deixar clar que no som experts en agricultura i que aquest vídeo només és un comentari de la problemàtica actual de l’agricultura valenciana en clau mig d’humor i intentant fer servir un valencià estàndard, malgrat les equivocacions esporàdiques pròpies de l’oral.

2 thoughts on “Dos PH sobre el sector primari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *