Vull traure’m el C1 o el C2. Per on comence?

Vídeo explicatiu. Alguns consells i passos que cal seguir. Tres qüestionaris autocorregibles de normativa Lèxic i semàntica: http://www.ainamonferrer.com/lexicsemantica.htm Morfosintaxi: http://www.ainamonferrer.com/morfosintaxi.htm Pronúncia i ortografia: http://www.ainamonferrer.com/pronunciaiortografia.htm Guia del nivell C1 de valencià de la JQCV: http://www.jqcv.gva.es/documents/161863165/169662522/C1_2020/0123171d-4f6d-4522-98c8-f8249fcac3ed Guia del nivell C2 de valencià de la JQCV: http://www.jqcv.gva.es/documents/161863165/169662522/C2_2020/f78be82f-c6ec-4254-b22d-5cc4e5e768e4 Guia del candidat Proves de Certificació EOI 2019-2020: http://www.eoi.gva.es/documents/162689009/169562725/GUIA+DEL+CANDIDAT_2019-2020.pdf/c6ae8adf-1e2e-40f1-a9e2-d4fa1243caf7

El meu consell és que seguesques els següents passos:
1. El pas més important: saber de quin nivell parteixes. Potser estàs per preparar-te el C1 però a la millor tens més nivell i has d’anar a pel C2, o bé no estàs encara per preparar el C1 i cal que comences pel B1 o pel B2. Per saber quin és el teu nivell de partida, has de consultar a un expert (proves de nivell de valencià d’EOI, per exemple), o bé intentar resoldre un exemple d’examen de C1 i comprovar com t’ha eixit, tot i que la segona opció és menys fiable.
2. Saber què es demana per aprovar un C1. Ací tens el que es demana que sigues capaç d’expressar i de comprendre en valencià C1 descrit detalladament: http://www.jqcv.gva.es/documents/161863165/169662522/C1_2020/0123171d-4f6d-4522-98c8-f8249fcac3ed [aquest document val per a JQCV, EOI i CIEACOVA, ja que està basat en el document europeu oficial, el MECR, 2001]. En resum, has de ser capaç d’expressar-te amb fluïdesa, sense excessius errors i amb riquesa de vocabulari i d’expressions sobre qualsevol tema en valencià estàndard, ben estructurat, amb connectors adequats i un to formal.
3. Conèixer quines parts i quines característiques té l’examen que et vols preparar. En aquest cas, el model de C1 d’EOI el tens explicat ací: https://youtu.be/80i1Xt6Ywv0 i tens dos models penjats al web de Conselleria: https://youtu.be/uEfPGrwiYkohttps://youtu.be/h1F9cq1fuqUhttps://youtu.be/NWYawYQa7I0https://youtu.be/dfraLTLnZa0. En aquests darrers quatre vídeos, tens l’examen oficial model 2 de C1 de juny de 2016 tot resolt i comentat. Mira a veure si series capaç de respondre’l amb garanties de correcció, amb més d’un 60% de nota.
4. Has d’entrenar les tasques tal com es demanen en la prova que vols preparar-te. Com més les practiques, millor.
5. Has de detectar quines qüestions de normativa de valencià et fluixegen i estudiar-les.
6. Has de llegir molt en valencià, o en català de qualsevol territori, sempre que siga estàndard el registre (llibres, periòdics, revistes), així com escoltar ràdio, televisió, participar en converses reals…
7. El que et recomane, si pots, és que et matricules d’alumna oficial a un curs, o bé d’EOI o bé d’algun servei de llengües universitari valencià (d’universitat pública), o bé en una Escola d’Adults pública. No recomanem centres privats pels preus excessius i per l’escassa garantia de qualitat en la docència.
Això és el que cal fer. El més important és saber d’on parteixes, ja que potser pots aprovar un C1 amb un esforç mínim o pot ser que aprovar un C1 implique per a tu un esforç de dos o tres anys intensos. Repetesc que depén dels teus coneixements de partida. Si no saps a penes articular una frase correcta en valencià, aleshores pot ser que hages de començar estudiant un A2 i, amb els anys i l’esforç, arribaràs al C1; tot depén.

14 thoughts on “Vull traure’m el C1 o el C2. Per on comence?

 • Bona nit, Aina,

  T’escric aquest comentari perquè soc estudiant de l’ EOI d’Eivissa l’any passat vaig traure el nivell b-2 i enguany m’examino del nivell c-1 però necessito una mica d’ajuda sobretot en les redaccions volia saber si tu fas correccions particular o fas classes individuals. Si, tens l’amabilitat de respondre aquest misatge podries dir-me quina és la teva disponibilitat i els preus de les sessions.

  Moltes gràcies, pel teu temps.

  També vull agrair-te els teus materials didàctics és molt bo i m’ajuda molt.

 • Hola, Aina,

  En primer lloc, vull donar-te les gràcies per tota la tasca que fas sense rebre cap guany. Segons el meu parer, no hi ha molts recursos a la internet i aquest fet ens complica als estudiants fer aquest tipus de prova.

  Quant als teus materials, m’agradaria esmentar que a mi m’han ajudat molt. I ho he aconseguit! La veritat és que si se segueixen els teus consells fil per randa és possible aprovar amb facilitat. Gràcies als teus vídeos, correccions he millorat moltíssim. He passat d’un 3,1 en la producció de textos escrits a un 7,25 que és la nota més baixeta que tinc de la prova extraordinària. Estic molt contenta i orgullosa del meu treball.

  També, s’ha de dir que anava a l’escola d’adults i també he tingut un professor que m’ha suportat i corregit tots els teus materials tant els escrits com els orals.

  Espere que el meu comentari servisca per animar a la gent que ho podem aconseguir (per cert, soc castellanoparlant, nosaltres també podem aconseguir-ho) i per a donar-te milions de gràcies per la teua tasca.

  Per concloure, m’agradaria remarcar que fa més falta docents com tu ; )

  Salut,

  Cristina

  • Moltíssimes gràcies, Cristina,

   Me n’alegre molt. Les escoles d’adults estan molt bé i segur que el teu professor ha fet una gran feina. Enhorabona i espere que pugues continuar fent servir el valencià, ara ja per plaer. Com bé dius, no és en absolut necessari ser valencianoparlant de naixement per aprovar el C1 ni el C2. S’hi pot aprendre de grans. És qüestió de temps i de motivació.

   Salut,

   Aina

 • Bon dia Aina. Estic interessada a contractar-te els serveis d’expressió oral i escrita però volia saber quantes classes o redaccions entren en el preu i com corregeixes l’expressió oral. Perquè només he trobat vídeos de les correccions de les expressions escrites.
  Moltes gràcies, m’encanta com ho fas!
  Maria.

  • Hola, María,

   Només entra una videocorrecció pel preu, o dos en el cas del paquet de dos. Ací et deixe un exemple de la videocorrecció d’orals: https://youtu.be/GdS_1CXIOxg

   Vull deixar clar que és una avaluació diagnòstica amb assessorament, no és un curs o servei continuat.

   En els comentaris del vídeo (que sempre és anonimitzat), deixe enllaços a recursos per reforçar les mancances concretes del candidat o candidata.

   Salut,

   Aina

 • Hola Aina, l´any passat em vaig traure el C1en EOI de Valencià i ara vull traure m el C2, peró no sé si canvi alguna part de l´examen. Es la mateixa estructura i temporalització?

  Moltes gràcies de bestreta.
  Rosa

 • Hola Aina, Em vaig traure el C1 en la eoi però este any vull fer l´examen de C2. M´agradaría saber si l´estructura de l´examen es la mateixa. A més, m´agradaría que em recomanares si he de fer alguna cosa adicional per a estudiar el C2 o seguir estudiant igual.

  Moltes gràcies per tot el que fas. Es molt útil.
  Salutacions,
  Rosa

  • Hola,

   Els preus són els que s’indiquen:

   1 videocorrecció amb assessorament puntual i personalitzat = 29,95
   2 videocorreccions amb assessorament puntual i personalitzat = 54,95

   Les correccions, anonimitzades, poden passar a formar part dels vídeos del canal de YouTube. És possible que faça la videocorrecció mitjançant un directe de Twitch (mantenint sempre l’anonimitat de l’autor).

   Només s’ofereix el servei quan n’hi ha estoc disponible.

   Salut,

   Aina

 • Bona vesprada, Aina:

  En primer lloc, vull transmetre’t el meu agraïment per la teua tasca d’ensenyament, la qual he trobat útil i encoratjadora.

  Voldria, en segon lloc, adreçar-te, breument, una consulta. A dia d’avui estic tractant d’organitzar-me l’estudi per a certificar el nivell de C2 en el territori valencià, ja siga per la Junta, per la CIEACOVA o bé per la EOI. Malgrat això, per motius administratius i de calendari, he considerat la possibilitat de presentar-me a les proves de català que convocarà properament la EOI Fernando Lázaro Carreter de Saragossa. El dubte que et trasllade és, llavors, si la preparació amb materials dissenyats per a preparar proves celebrades per institucions valencianes —com ara el «De dalt a baix» que estic fent servir— és igualment adequada per fer-ho amb aquelles que no són valencianes —tot assumint la inviabilitat, ara mateix, de fer dues preparacions diferents segons la varietat geogràfica.

  Moltes gràcies de bestreta per la teua atenció, Aina.
  Salutacions i fins aviat,

  Adrián

  • Hola, Adrián,

   En primer lloc, per que fa a la varietat geogràfica, no hauria de ser un problema. Vull dir que no t’hauries de preparar la prova en dos estàndards diferents; tant l’estàndard oral i escrit oriental com l’occidental (i en concret el valencià) valen per a tots els territoris de parla catalana.

   En segon lloc, desconec el model de les proves de l’EOI de Saragossa però, com que la legislació és estatal i europea, no deuen ser molt diferent de les proves oficials valencianes. Et recomane que busques algun model de la prova d’anys anteriors per fer-te una idea, però en principi els materials de C1 i C2 que oferesc jo t’haurien de servir per als mateixos nivells en un altre territori.

   Salut i força,

   Aina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *