L’obra literària de Vicent Andrés Estellés: dues contribucions

Abans d’acabar l’any 2013, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha tancat el seu cicle d’homenatges al poeta de Burjassot amb la publicació del llibre d’estudis crítics sobre la poesia d’estellés L’obra literària de Vicent Andrés Estellés. Gèneres, tradicions poètiques i estil, un recull d’estudis coordinat per Vicent Salvador i per Manel Pérez Saldanya.

portadaestellésavl

El volum monogràfic resultant ha estat d’allò més satisfactori, ja que aporta tot un seguit de sucosos i multifocals estudis sobre els versos estellesians. Un volum indispensable per a qualsevol estudiós de la poesia catalana contemporània o bé de la literatura valenciana o catalana. He tingut el plaer de participar-hi amb dues col·laboracions; una que es troba en la primera part del llibre i que és un recull dels estudis existents sobre l’obra d’Estellçé; i l’altra, que és un estudi concret sobre la concepció estellesiana del cos, del gènere i de les relacions familiars, que he realitzat en col·laboració amb Laia Climent.

L’estudi de la bibliografia es titula “Bibliografia crítica sobre Vicent Andrés Estellés”, i es pot citar així:

Monferrer, Aina (2013) “Bibliografia crítica sobre Vicent Andrés Estellés”. Dins: Salvador, Vicent; Pérez Saldanya, Manuel (eds.) L’obra literària de Vicent Andrés Estellés. Gèneres, tradicions poètiques i estil. València: AVL, p. 373-390.

Vicent Andrés Estellés: cronista de records i d’esperances |

Bibliografia crítica sobre Vicent Andrés Estellés

El segon estudi més concret és “Cos femení, sexe i relacions filials en la poesia de Vicent Andrés Estellés: una comparació amb Maria-Mercè Marçal”. Per a citar-lo:

Monferrer, Aina; Climent, Laia (2013) “Cos femení, sexe i relacions filials en la poesia de Vicent Andrés Estellés: una comparació amb Maria-Mercè Marçal”.  Dins: Salvador, Vicent; Pérez Saldanya, Manuel (eds.) L’obra literària de Vicent Andrés Estellés. Gèneres, tradicions poètiques i estil. València: AVL, p. 589-614.

Vicent Andrés Estellés: cronista de records i d’esperances |

Cos femení, sexe i relacions filials en la poesia de VAE i MMM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *