Un dossier d’aprenentatge final creatiu…

Sóc Aina Monferrer, una estudiant borrianenca de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC. Actualment combine els meus estudis d’aquest Grau amb una beca predoctoral a la Universitat Jaume I de Castelló.

Aquest vídeo és la part final del dossier d’aprenentatge que hem anat realitzant durant tot el semestre de l’assignatura. El meu pas per aquesta assignatura no ha estat fàcil. He tingut daltabaixos en la qualificació de les diverses pràctiques (PACs) de l’assignatura i no sempre he entès i he seguit fil per randa les indicacions de la professora.

No obstant, crec que haver cursat l’assignatura “Adquisició i aprenentatge de la llengua catalana” amb la professora Carme Bové m’ha reportat més satisfaccions que no desil·lusions.

Com explique en aquest vídeo, el meu pas per l’assignatura m’ha servit per a tenir més clares algunes idees i actituds sobre l’educació com ara la multidireccionalitat dels aprenentatges, la potencialitat de les TIC en l’aprenentatge, l’atenció a la diversitat, les possibilitats de la programació i de l’avaluació, la importància de l’autoavaluació i de l’aprenentatge cooperatiu, etc. He après que ser un bon professor és una qüestió complexa que implica moltes variables.

Pel que fa al tema dels estils d’aprenentatge, he descobert que el meu és un cas d’aprenentatge poc usual, on la creativitat juga un paper clau. D’altra banda, em sembla que una de les missions fonamentals de la mestra o del mestre ha de ser la de despertar en l’alumne la curiositat pel coneixement i per la cultura i transmetre la idea que l’aprenentatge ha de ser indispensablement un procés de renovació constant que ha de durar tota la vida (long life learning).

En fi, aquest vídeo és el meu punt d’arribada després del viatge d’aprenentatge que m’ha ofert aquesta assignatura. Gràcies!

http://mestresclass.cat/dossier-aprenentatge-final/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *